Service på AC-systemet i Stockholm

Det finns många olika anledningar till att se över sitt AC-system till bilen. Det är inte bara på sommaren som man behöver ha ett fungerande system för att kyla ner bilen, utan systemet har också många andra funktioner. Om man har en klimatanläggning i bilen måste även AC:n fungera för att den ska ge effekt. På vintern gör även AC-systemet att luften som bilen värms med är varm och torr istället för att släppa in den fuktiga luften som kommer utifrån.

När ACn inte fungerar
Det finns flera olika igenkänningstecken för när ens AC inte fungerar som den ska. Ett vanligt tecken på att man bör se över den är att det luktar unket om bilen eller att luften gör att det kliar i ögonen. Andra tecken är förstås att inte luften kyls eller värms som den ska. AC-systemet i en bil tappar i regel 5-8% per år i funktion, vilket gör att det är bra att kolla upp systemet efter några år.

Ta hand om ditt AC-system
Det är viktigt att göra en regelbunden rengöring och underhåll av ens AC-system, och det räcker inte med att man tittar till problemet hemma. Dessutom är det enligt lag förbjudet att göra egen påfyllning av systemet. Bor du i Stockholm, Sollentuna, Haninge, Bandhagen, Vallentuna och Täby så är det emellertid lätt att få hjälp med detta problem. Det är bara att gå till http://www.minbil.se/bilverkstad/v%C3%A5ra-tj%C3%A4nster/ac-reparation-16536707 för att få veta mer och boka sin tid.