Klädd för Pokémon Go

Ända sedan sommaren 2016 har det spelats Pokémon Go över hela världen. I början var det ett spel som till stor utsträckning handlade om att man rörde på sig. Många promenader för att kläcka ägg och andra för att komma nära olika gym, delta i räder och mycket annat. Avståndet till Pokéstops och gym blev ofta det avgörande för hur bra det gick med spelet. Barn på landsbygden kanske inte alls hade något sådant i närheten medan barn i tätort och stad kunde sitta hemma i soffan och spela för fullt. Och det var inte bara barn som spelade, även vuxna tog till sig spelet och det spelades för fullt från öst till väst och morgon till kväll.

Kläder som visar grupptillhörighet

Det finns många olika sätt att visa grupptillhörighet, kläderna är ett av de viktigaste och en praktisk väst för barn med många fickor är väldigt användbar för alla barn som spelar denna sorts utomhusspel och behöver plats för både mobil, powerbank och sladdar. Dessutom behövs det ju varma, snygga och praktiska kläder när man ska ut i ur och skur med kompisarna för att fånga en särskilt eftertraktad legendarisk Pokémon. En väst är ett smart och coolt plagg för barn, det värmer utan att för den skull påverka rörelsefriheten i armarna.

Pandemins påverkan

När pandemin slog till skulle alla plötsligt stanna inomhus eller i alla fall så blev det betydligt mer begränsat vad gällde att vistas utomhus. Vissa länder gjorde lockdown medan andra stängde ner kollektivtrafiken. Skolor var öppna här i Sverige men stängda på många andra håll. Hur skulle man då spela Pokémon?

Programmakarna slog sina huvuden ihop och hittade på en hel del nya sätt att spela. Kraven på att vara i omedelbar närhet av ett gym ändrades, det gick att spela lite på distans och det kom också många nya gym överallt. Så spelarna fortsatte spela sig genom pandemin på ett delvis nytt sätt. När restriktionerna så småningom började lättas upp tog allt ny fart. Nya Pokémontränare kom till och behovet av praktiska utekläder som västar eller andra snygga och praktiska plagg för barn växte återigen och nu ser man allt oftare klungor av spelare på de ställen där räderna äger rum.