Halloweenfest med Pokémon tema

Alla barn älskar halloween. Det här är en ny och rolig tradition som vi adopterat från USA med anor som går långt tillbaka i tiden. Ursprunget till halloween kommer från de gamla Kelterna, för ungefär 2000 år sedan, som firade nyår den första november. Det nya året markerade att sommaren var slut, skörden var klar och den kalla mörka vintern var i sin början. Under denna natt, den 31:a oktober, firades Samhain eftersom man trodde att de döda återvände till de levandes värld. Men eftersom man även firande det nya året var halloween en riktigt festfylld kväll. Under 1990-talet kom halloween till Sverige och har blivit en oerhört populär högtid, särskilt för barn.

Barnens favorit fest

Halloween har snabbt blivit barnens favorit fest och vad kan vara bättre än att ordna en halloweenfest med Pokémon-tema? Pokémon är utan tvekan en av barnens favoriter och när du arrangerar en fest som kombinerar en rolig maskerad med Pokémon kommer det garanterat att bli en succé. Givetvis kan barnen klä ut sig till vad de vill eftersom det är endast temat på festen som är Pokémon. För en riktigt rolig halloweenfest bör alla klä ut sig, både barn och vuxna. Se till att blanda Pokémon dekorationer med traditionella halloween dekorationer för att ge en riktigt kuslig och fin stämning. Se till att det finns massor av halloweengodis samt en jättegod buffé.

Förberedelser

För att arrangera en halloweenfest med Pokémon tema bör du vara ute i god tid med dina förberedelser. Festen behöver inte vara märkvärdig eller avancerad men du kommer till exempel att behöva Pokémon inbjudningskort samt Pokémon dekorationer såsom ballonger, duk, muggar och godis. Som väl är kan du hitta allt du behöver för en lyckad fest på halloween hos Partykungen.se. Här finns alla olika typer av dräkter samt kostymer, massor av rumsdekorationer såsom spindelnät, halloweengodis, ballonger, linser som ändrar ditt utseende och smink för både barn och vuxna. När du handlar hos Partykungen får du snabb leverans och 30 dagars öppet köp.

Pokémon jakt

En halloweenfest ska innehålla roliga lekar för barnen men en fest med Pokémon tema bör givetvis ha en Pokémon jakt. Det här är en lek som kan göras på flera olika sätt beroende på barnens ålder. Det kan vara en jakt att hitta Picachu som försvunnit och barnen ges ledtrådar och kanske en karta för att kunna hitta honom. Kartan kan även vara en del av en skattjakt där barnen får leta efter Pokémon kort och godis. Du kan även anordna en tipspromenad med frågor som testar barnens kunskaper om Pokémon. Dela in barnen i lag eller par och se till att alla får en fin belöning i form av godis efteråt. Det är endast fantasin som sätter gränser för vilka lekar och mysterier som du kan arrangera på en halloweenfest, huvudsaken är att alla får delta i en kusligt spännande och rolig fest.