Flytthjälp till dina Pokémonprylar

Pokémon är en leksak som funnits i många år. Prylarna finns som samlarkort, små figurer, gosedjur, affischer, spel och mycket annat. Det är inte så konstigt att just Pokémon blivit så populära eftersom de är så söta! Men om man har en fin samling av Pokémonsaker vill man såklart behålla dem i gott skick även under en flytt.

Anlita flytthjälp

När du ska flytta kan det vara till stor hjälp att anlita flytthjälp både för att spara tid och energi. Har du en stor Pokémonsamling kan det vara bra att anlita en välrenommerad flytthjälp som fått bra recensioner. Det är också klokt att kontakta flytthjälpen i god tid – då vet du att företaget har tid att hjälpa dig just när du ska flytta.

Att flytta en Pokémonsamling

När det kommer till att samla på Pokémons kan man samla på kort, figurer eller annat. Man kan ha en samling av bara en sorts sak, eller blanda de olika prylarna. Det är av största vikt att samlingen behålls komplett vid en flytt för att den inte ska förlora sitt värde. Dessutom vill du troligen inte bli av med dina kära Pokémons eftersom de kan vara både roliga och fina att ha.

När du ska flytta din samling gäller det att du litar på den eller de som ska utföra flytten. Du kan välja att flytta samlingen själv, men en fördel med att anlita flytthjälp är att allt som flyttas är försäkrat. Om din samling skulle gå förlorad ska flyttföretaget alltså ersätta det ekonomiska värdet. Dock finns det en stor risk att flyttfirman inte anser att samlingen är lika mycket värd som du gör och dessutom räknar de inte in sentimentala värden. Men å andra sidan slipper man ta allt ansvar själv och inte heller det egna försäkringsbolaget kommer räkna in de här sakerna vid till exempel en brand eller liknande.

Packa smart

Det är viktigt att packa din Pokémonsamling smart när du ska flytta. Din flytthjälp kan hjälpa till med packning men du kan också göra den själv. Du kan antingen märka upp lådorna, eller göra en mer diskret markering på dem om du inte vill att det ska synas vad som är i lådan.

Tänk på att slå in ömtåliga saker, och lägg gärna mindre figurer eller lösa kort i stängda, mindre lådor, så de inte kan ramla ut ur en flyttlåda. Kan du så sätt in eventuella kort i pärmar så de inte skadas i kartongerna och ha i åtanke att inte stapla för tungt ovanpå dina värdefulla lådor.

Om något försvinner i samlingen

Om något försvinner i din Pokémonsamling bör du ta kontakt med din flytthjälp snarast. I regel går det att ordna en lösning, och ibland kan det vara så att flytthjälpen helt enkelt placerat en låda någon annan stans i din nya bostad så du inte hittar den till en början.