Onix

Onix är en sten och mark typ av pokémon som även är en av de mer vanlig pokémon att stöta på i klippiga terränger i Pokémonspelen. Varelsen är ungefär 8,8 m lång och har en vikt på hela 210 kilo! Könsfördelningen på denna Pokémon är 50% hanar och 50% honor.

Utseende

Onix liknar en stor kedja bestående av stenbumlingar som mot slutet av varelsen smalnar av till mindre och mindre stenar. Med en längd på 8,8 meter så är Onix den längsta Pokémon med sten som typ. Ögonen är svarta och nosen är avrundad, på toppen av huvudet finns det även en typ av fena som även den är gjord av sten. Ju äldre Onix blir desto mer rundad blir den i kroppen. Då kroppen består av stenbumlingar så har Onix även förmågan att vrida alla delar av sin kropp hela 360 grader, snacka om smidig! I huvudet på en Onix finns en magnet som brukas som en intern kompass för att den ska kunna lokalisera sig. En Onix gräver tunnlar i marken som den sedan transporterar sig genom, det är mycket möjligt att den kommer upp i hastigheter som 80 kilometer i timmen, vilket resulterar i ljud som kan höras från långa vägar.