Att samla på pokémons

Det är inte alls ovanligt att man samlar på saker och ting. En av de saker man kan samla på är pokémons. Tids nog kan samlingen faktiskt bli värd en hel del pengar.

Pokémons med samlarvärde

Om man redan har en pokémonsamling kan det vara roligt att komplettera den med fler pokémons. Det spelar ingen roll om man samlar på pokémonkort eller om det är små figurer. Vissa varianter kan kosta en hel del pengar och dessutom är många av dem näst intill omöjliga att få tag på. Har man inte pengar till pokémonen just när man finner den kan det vara klokt att ta ett lån via Lånakuten för att kunna köpa det man vill. Då slipper man gå miste om chansen att få en komplett samling.

Vad är pokémons?

Pokémons är små, ofta söta, monster. Hela fenomenet kommer från Japan och skapades mellan 1996-1997. I Pokémonvärlden vill man lära sig att bli en pokémontränare och på vägen dit vill man fånga så många pokémons som möjligt. Målet är sedan att besegra andra varelser med sina infångade pokémons. Just figurerna finns som samlarkort, som små plastfigurer och i olika tv- samt datorspel. I alla de här varianterna finns flera sorters pokémon som har olika element. En variant är eldpokémon, en annan vattenpokémon.

Det personliga värdet

Alla pokémonkort och figurer har inte något större ekonomiskt värde men de kan ha ett stort affektionsvärde. Kanske påminner de om något speciellt? Många samlare som kanske någon gång gjort sig av med sina pokémons sitter länge vid datorn eller med olika tidningar för att finna pokémons som man saknar i samlingen. Man vill helt enkelt kunna tänka tillbaka på sin barndom med sina pokémons.