Harry Potter- uppföljaren till Pokemon Go

Gillar du spelutformningen i Pokemon Go? Att gå ut på en långpromenad på jakt efter pokestops så att du kan få nya föremål, slåss mot Team Rocket eller raida på gym? Världen blir roligare när du vet att det finns virtuella pokemon att fånga var du än går. Men visste du att även Harry Potters värld gömmer sig i din – bara du letar?

Harry Potter: Wizards Unite

Företaget Niantic som ligger bakom Pokemon Go har släppt ett till AR-spel baserat på i princip samma teknik, men med föremål, magiska figurer och karaktärer från Harry Potter-böckerna istället. Spelet heter Harry Potter: Wizards Unite och släpptes i slutet av juni 2019.

Spelet går ut på att du är en agent som ska skydda mugglarvärlden från att upptäckas och drabbas av magiska trollldomskrafter. Det finns härmed möjligheter att dyka in ännu längre i Harry Potter-universumet. Klicka hem en lång halsduk eller annan passande harry potter merch och ge dig ut med din Android- eller Iphone.

Precis som i Pokemon Go kan du välja vilket team du vill vara med i. I Harry Potter: Wizards Unite är det så klart de fyra elevhemmen Slytherin, Gryffindor, Hufflepuff och Ravenclaw du väljer mellan. Många spelare tycker att Harry Potter: Wizards Unite är svårare och mer avancerat att spela än Pokemon Go och detta spel har heller inte gjort samma megasuccé som Pokemon Go. Men innan du provat själv är det ju svårt att veta, så skäm bort dig själv genom att ladda ned ett härligt nytt AR-spel och ge dig ut i naturen för att upptäcka ännu en magisk värld från Niantic.