Investera i en gamingstol för ett bekvämt Pokémonfångande

Pokémon lanserades i Japan år 1996 och i Europa 1999. I dag är Pokémon ett av de största varumärkena i världen och med lanseringen av mobilspelet Pokémon GO år 2016 och Pokémon Sword and Shield till Nintendo Switch år 2019 är Pokémon större än någonsin. De äldre spelen har dessutom fått remakes där grafiken uppdaterats och spelet anpassats till moderna konsoler. Pokémon Blue och Red lanserades från början till spelkonsolen Game Boy med tanken att man kunde ta med sig spelet var man ville. Du kan med fördel ändå investera i en gamingstol när du spelar Pokémon inomhus. En gamingstol är designad för ett ergonomiskt sittande med justerbara inställningar för rygg och axlar. En bra gamingstol är byggd för att hålla länge, så att investera i en gamingstol av hög kvalité är ett utmärkt val om man spelar mycket.

En succé som håller än

Succén med Pokémon startade i Japan på 1990-talet när 20-årige Satoshi Tajiri fick en idé till ett spel där man skulle samla fantasivarelser som man kunde byta med sina vänner. Det ska ha tagit 15 år för honom få finansiering för sin spelidé. Pokémon blev dock en framgångssaga och nya uppföljare släpps fortfarande. Originalspelen till Nintendo går ut på att man ska samla alla varelser och sätta ihop lag som man sedan slåss med för att komma vidare i spelet.

Det finns många populära streamers som streamar sitt Pokémonspelande över nätet så att andra kan följa deras spelande. Twitch plays Pokémon är den mest kända och sänds fortfarande på streamingplattformen Twitch. Den gick ut på att personer i kommentarfältet sa åt spelaren hur han skulle spela. När man streamar är det en fördel att ha en bra gamingstol eftersom man vill sitta bekvämt och kunna ägna sig åt spelandet. Det finns även ett kortspel där man spelar mot varandra med samlarkort, som även är populära att byta med varandra, precis som med de digitala versionerna. Det finns turneringar i Pokémon Trading Card Game, där man tävlar mot varandra i kortspelet, där man kan vinna mästerskapstitlar och priser precis som i vilken sport som helst. Specifika kort är hett eftertraktade för seriösa spelare och kan säljas för tusenlappar på Tradera.