Pokémons och andra barnfavoriter

Visst går det mode i vad barn tycker om och när de väl tycker om någonting kan det bli något som nästan liknar en mani. De vill ha sin älsklingsfigur överallt, det räcker inte att ha några pokémonkort eller spela pokémon go utan det måste finnas en Pikachu på ryggsäcken och en Snorlax på överkastet. Det gäller att visa vilket intresse som finns och de flesta föräldrar ställer också upp på detta i olika stor utsträckning. En ny ryggsäck kommer alltid till användning så varför inte köpa en med favoriten på?

När modet växlar

Det finns ett dilemma med barnens stora intresse för en viss figur eller företeelse. Det förändras oftast över tid. Det som var superviktigt en period är totalt ointressant något år senare och att byta ut precis allt låter sig kanske inte göras. Det här är en viktig aspekt när man inreder ett barnrum. Småpryttlarna och kramdjuren kan bytas ut, liksom leksakerna men det är inte lika lätt att förändra väggarna. Som tur är finns det många härliga barntapeter att välja på med motiv som håller över längre tid och inte är sådär stenhårt knutet till lekfavoriterna men ändå har ett barnperspektiv. Välj gärna ett mer neutralt mönster som bas och komplettera med en särskilt utvald tapet på en enstaka vägg, eller annat avgränsat område, så kan just den delen bytas ut om intresset skulle tvärvända. Fototapeter är ofta uppskattat av just barn och de passar utmärkt för det här ändamålet. Sedan kan hela rummet målas eller tapetseras om när barnet inte längre är ett barn utan en tonåring som kanske fått helt andra behov och intressen.

Pokémon för alla åldrar

En del favoriter håller över tid och när det gäller Pokémon och spelet Pokémon Go har det en förmåga att attrahera olika åldrar. Spelet har funnits i över fem år men de första pokémonkorten släpptes faktiskt redan 1996 i Japan. Detta spelfenomen är inte åldersbundet på minsta sätt men kanske blir det inte riktigt samma fokus och “kärlek” till figurerna över tid och därmed inte heller samma heta önskan att låta det sätta sin prägel på inredningen.