Squirtle och dess utvecklingar

Squirtle är den tredje och sista Pokémon som går att välja mellan i början av spelen Pokémon Red, Green, Blue, FireRed, and LeafGreen och anses därför som en av de populäraste.

Snabbfakta om Squirtle

  • Vattentyp
  • Har en höjd på 0,5 meter
  • Väger 9 kilo
  • 87,5% är hanar och 12,5% är honor

Utseende

Squirtle är en liten pokémon som liknar en sköldpadda. Den har en blå kropp med ett brunt och ljusgult skal på ryggen och magen som liknar ett sköldpaddsskal. Ansiktet är kompakt med stora röda ögon och en bred mun. I slutet av svansen krullar sig inåt och efterliknar en snäcka. Skalet som den bär med sig är mjukt vid födsel och blir hårdare med tiden. Skalet har även flera användningsområden som skydd men även för en sovplats. Denna pokémon är sällsynt att hitta i det vilda men ska finnas att lokalisera nära olika vattendrag som sjöar.

Wartortle

Vid level 16 utvecklas Squirtle till en Wartortle. Svansen är nu större och fluffigare med ytterligare en krull. På händerna har det nu bildats tre små klor. Två fjäderliknande öron har vuxit till sig på huvudet som är täckta i blå päls, med en stor liknelse till hur dess svans ser ut. Skalet som är utmärkande har inte ändrats, dock sägs det att äldre Wartortle kan ha alger och sjögräs på skalet.

Blastoise

Den tedje och sista utvecklingen är Blastoise som nås vid level 36. Blastoise står på två ben har har nu en mörkare blå färg än tidigare. Små klor finns på både armar och fötter, och svansen som förut var fluffig och krullig är nu kal och kort. Ur skalet har det nu vuxit fram två kanonliknande instrument som används för att skjuta vatten. Ansiktet är mer kantigt än tidigare och den har nu två öron till skillnad från tidigare utvecklingar. Den trivs bäst nära vatten.