Giratina

Giratina är en legendarisk spök och drakpokémon, som utöver att vara legendarisk även är med i en grupp av Pokémons som kallas den kreationstrion, som står för all kreation. Giratina och de två andra pokémon i denna formation skapades när Arceus kläcktes från sitt ägg, och fick då uppdraget att skapa antimateria. Giratina är känd för att vara en av de mest aggressiva pokémon som finns, och just på grund av detta så blev den bannlyst till en annan värld där den skulle spendera all evighet.

Utseende och karaktärsdrag

Giratina är en stor, drakliknande pokémon med 6 ben som kommer ut från kroppen. Den är även utsmyckad med guld som liknar externa revben som klär kroppen, den har även guldhorn på sitt huvud. Utspritt på kroppen finns det flera olika sträck i rött och svart. På ryggen sträcker sig två stora svarta vingar med röda taggar. Ansiktet har som en krona runt sig, även denna i guld, som maskerar ansiktet. Det finns en av denna Pokémon i varje spel, från och med den generationen den släpptes i. Giratina är även ensam om sin typkombination, därför är den enda som verkligen är effektiv mot Giratina i strid Giratina själv.