Pokémon community day

Den som spelar Pokémon Go vet hur glad man blir när det plötsligt dyker upp en shiny pokemon på skärmen. Shiny Pokémon är en variant av en Pokémon men som ofta har en annan färg än den vanliga. Shiny Magikarp, som är väldigt sällsynt, är t.ex. gul istället för orange, shiny Slaking är lilarosa istället för brun. Ibland är det inte jättestor skillnad i färg, Pikachu: https://pkmn.se/2020/02/16/pikachu/ är bara lite mörkare gul som shiny jämfört med den vanliga. Oavsett om man redan har en eller flera shiny Pokémon får man alltid ett litet lyckopirr i magen när man hittar en ny shiny, eller till och med när man redan har en. Det är en bra Pokémon att ha att byta med om man vill göra en schysst trade med någon annan spelare.

Pokémon community day

Då och då, ofta på söndagarna, kommer det en Pokémon Community Day i Pokémon Go. Det innebär att en viss, bestämd Pokémon, förekommer väldigt ofta i ”det vilda” men bara den dagen och bara mellan vissa klockslag. Oftast är det mellan klockan 11 och 14 eller 11 och 17. När många Pokémon av en och samma sort förekommer så finns det också större chans att få en eller flera shiny.

Boka in städning under community day

Pokémon Community day i Pokémon Go annonseras ofta ut i Pokémon Go:s sociala kanaler som blogg och Instagram. Det går därför att boka in datumet i sin kalender i förväg så att man kan ge sig ut med en fulladdad telefon, powerbank, sköna skor och kläder efter väder. Ett tips är också att passa på att boka in hemstäd medan man är ute. Oftast är det smidigast för både den som städar och den som bor i bostaden att hemstäd kan göras i lugn och ro av professionell personal så att man inte stör varandra. Sätt på en kanna kaffe till städpersonalen och vinka av dem för att sen gå ut på jakt. Väl hemma efter Pokémonjakten är det härligt att slänga sig på soffan i ett nystädat hem och gå igenom sina pokemonfynd. Glöm inte att utveckla de bästa fångsterna!

Specialattacker under community day

Om man utvecklar den Pokémon som har community day får den en speciell attack som bara finns den dagen. Man brukar kunna utveckla Pokémon upp till 2 timmar efter att community day-fångandet har slutat. Både shinys och vanliga Pokémon kan få specialattacken så det är värt att köra ”appraise” på sina nyfångade Pokémon för att kunna välja sina absolut bästa och starkaste att utveckla.

Håll utkik efter nästa community day och kombinera hemstäd med utomhusvistelse och roligt spel. Lycka till med jakten!