Mewtwo

Mewtwo är en av de många legendariska Pokémon som finns i universumet. Den faller inom den psykiska typen och är en av de första legendariska någonsin då den introducerades i och med generation 1. Mewteo skapades genom DNA från en annan Pokémon med namn

Mew, vilket också är därifrån den fått sitt namn, Mew nummer två. Mewtwo är sällsynt och svår att finna i spelen, om du har tur så kan det finnas en enstaka i ditt spel, medan vissa spel inte har med den över huvud taget.

Utseende och karaktärsdrag

Mewtwo är en människa- och kattliknande pokémon som går omkring på två ben, när den inte svävar. Utseendet är även inspirerat av Mew, den Pokémon vars DNA är i Mewtwo. Kroppen är lila/rosa med tre fingrar på varje hand. Den har även en svans som är mörkare än resterande kropp som sträcker sig från magen och bakåt. När Mewtwo har full styrka så uppstår ett svagt lila sken runt kroppen.

Mewtwo är otroligt duktig till när det kommer till psykiska krafter, som att sväva, telekenesi, och telepati. Den kan även använda sina psykiska krafter till prata med människor samt översätta Pokémons språk. Med denna otroliga kraft kommer även nackdelar, då den kan använda sina krafter till en sån grad att det blir ren och skär tortyr. Den är otroligt smart och skulle nästa klassas på samma intellektuella nivå som en människa. Mewtwo är även extremt aggressiv och arrogant och visar knappt upp några känslor, förutom om han ser ned på någon då ett leende kan uppstå.

Det finns en anledning till varför denna Pokémon går under titeln “Världens mest mäktiga Pokémon”, och den bör inte underskattas.