Mörka Pokémons

Den mörka typen har inte alltid funnits till utan blev tillagd i generation 2 för att göra motstånd mot alla de Psykiska som kom i generation 1.

Karaktärsdrag

De Pokémon som hamnar i kategorin mörka representerar egenskaper som beskrivs som vilda och svåra att tämja. Detta beror på att de föds in i en natur som är svår socialt vilket ger dem vad som skulle klassas som negativa egenskaper. Detta inkluderar att de till exempel är vakna på nätterna, är elaka, måttligt aggressiva och kan medvetet välja att skada eller såra folk. De är egoistiska och sätter gärna sig själv i centrum. Med detta sagt så behöver inte alla mörka Pokémon nödvändigtvis associeras med att vara elak då det i slutändan handlar om tränaren och hur den påverkar Pokémonens natur. Denna typ av Pokémon används oftast inom kriminella organisationer, men det är nödvändigtvist inte normen. En mörk Pokémon är extra stark mot psykiska och spöktyper när det kommer till att slåss, detta då dem drivs av rädsla och rädsla kan komma att påverka personers rationella tänkande.

Pokémon av denna typ

Ambol och Umbreon är två kända Pokémon av typen mörk, vilket tillhör en av spelets minoriteter när det kommer till typer av Pokémon. 52 Pokémon eller 6,48% tillhör denna typ.