Charmander och dess utvecklingar

Charmander tillhör de tre Pokémon du som spelare får välja i början av Pokémon Red, Green, Blue, FireRed, and LeafGreen. Det är även en av de äldsta då den introducerades i Generation 1.

Snabbfakta om Charmander

  • Eldpokémon
  • Har en höjd på 0,6 meter
  • Väger 8,5 kilo
  • 87,5% är hanar och 12,5% är honor

Utseende

Charmander är en Pokémon som traskar omkring på två ben, men ett reptilliknande utseende. Den är huvudsakligen orange med ljusare färgat bröstet och den har blåa ögon. Den har två små vassa tänder i övre käken samt två i undre käken. Charmander har en svans unik från andra Pokémon då det längst ut på tippen konstant brinner, vilket det gjord sedan dess födsel. Flamman används som en guide till Charmanderns välmående då den lyser starkt när den är glad samt brinner svagare när den är trött. Det sägs även att Charmanderns dör om flamman skulle slockna, dock, om den skulle må bra så kommer flamman alltid fortsätta att brinna, även om det skulle regna. Charmandern går att hitta i varma klippiga miljöer där den trivs bäst.

Charmeleon

När Charmander når level 16 så utvecklas den till en Charmeleon och får nu en mörkare färg på sin kropp. Nosen har blivit längre och nu fått en liten böj längst fram. I balhuvudet har nu något hornliknande vuxit ut vilket gör att huvudet nu ser mer trattliknande ut. Armarna och benen har blivit längre än innan och det finns nu tre vassa klor på varje lem. Svansen är sig lik till utseendet men har nu mycket mer kraft än innan med en stigande temperatur så fort Charmeloen svingar med svansen. Pokémonens temperament har gått från lugnt till uppjagat då den ständigt söker efter någon att slåss mot, och såklart har den som mål att vinna striden. Att hitta denna Pokémon i det vilda är mycket sällsynt, men den kan återfinnas i bergsområden.

Charizard

Level 36 och denna fantastiska varelse dyker upp. Charizard är den sista utvecklingen och har nu gått från att vara enbart en eldpokémon till en eld och flygande. Detta då den nu i sin slutgiltiga fas utvecklat ett par enorma vingar från dess rygg med en blå-grön färg på insidan. På huvudet finns nu två horn, som även återfinns på vingarna. Ansiktet på denna pokémon är mer kantigt än tidigare och har nu liknelser med en drake. Armarna är korta och tunna i jämförelse med den stora robusta magen. Svansen har nu en brinnande flamma vars storlek kan ändras. Denna Pokémons eld är inget att leka med.