Bulbasaur och dess utvecklingar

Bulbasaur är en av de mest kända Pokémons som existerar, detta då den är en del av generation 1, det vill säga att den tillhör bland de allra första Pokémons som världen blev introducerade till. Balbasaur är även en av de Pokémons du kan välja i början i staden Kanto när du börjar din resa i spelen Pokémon Red, Green, Blue, FireRed, and LeafGreen.

Snabbfakta om Balbasaur

  • Gräs och gifttyp
  • Har en höjd på 0,7 meter
  • Väger runt 6,9 kilo
  • 87,5% är hanar och 12,2% är honor

Utseende

Balbasaur är en liten grön/turkos varelse med mörkare märken runt om kroppen. Den har röda ögon med vita pupiller och går även på alla fyra. Balbasaur har en tendens till vad som skulle kunna vara öron, och har även en kort trubbig nos med en stor mun där vassa tänder ibland syns när den har sin mun öppen. Vid slutet av sina trubbiga ben sitter tre vassa klor, och sedan det kanske mest identifierbara för just denna pokémon, en grön blomsterknopp som växer på ryggen. Knoppen kom till genom ett frö som vid födelsen planterats och har en viktig funktion då den bidrar med energi genom fotosyntes. Utöver att den genererar energi genom fotosyntes så får den även energi tack vare det frö som finns inne i knoppen. Denna Pokémon använder alltså energin som knoppen samlar upp för att sedan kunna växa och utvecklas. Trots sitt lite skräckinjagande utseende så är de otroligt lugna varelser men kan däremot vara svåra att fånga in i det vilda.

Ivysaur

När Balbasaur når level 16 så förvandlas den till en så kallad Ivysaur vilket är nästa steg i utvecklingen. En Ivysaur är mycket lik en Balbasaur och skiljer sig inte markant från sin föregående utveckling. Den är nu runt 1 meter hög och väger runt 13 kilo. Den har kvar samma kroppsbyggnad som Balbasauren har, förutom små justeringar. Det som antogs vara öron har nu blivit det med en vart triangel i varje. Den största skillnaden är att knoppen på ryggen nu har blommat ut till en stor rosa knopp med gröna löv runt om som sitter fast på ryggen. När blomman är redo att slå ut så ger den ifrån sig en distinkt söt doft och börjar svälla. Ivysauren kommer nu att vilja spendera mer tid i solljus för att förbereda sig inför sin sista utveckling.

Venusaurus

När blomman blommat ut och Ivysaur når level 32 så utvecklas den till sin slutgiltiga verision, Venusaurus. Den lilla knopp som förut var har nu utvecklats till en stor rosa blomma med vita prickar, uppbackad av en stor stam omringad av gröna löv. En kvinnlig Venusaurus skulle även ha ett frö placerat i mitten utav blomman. Venusaurus väger och är betydligt större än tidigare utvecklingar med en höjd på 2 meter och en vikt på 100 kilo, som tur är går denna knappt att fånga i det vilda utan för att nå denna utveckling måste tränaren kämpa.