Pikachu

Pikachu är kanske den mest välkända Pokémon genom tiderna och har nästan blivit som en ikon för hela franchisen. Denna krabat har en enorm följarbas och har även lyckats sno åt sig större titlar genom åren som den nya filmen Detective Pikachu från 2019.

Utseende

Pikachu är en liten knubbig Pokémon som alternerar med att gå på alla fyra och bakbenen. Den är gul från topp till tå med två bruna horisontella streck på ryggen. Ansiktet är knubbigt med en liten mun, långa öron med svarta tippar samt bruna ögon. På varje kinds finns även en röd cirkel som innehåller förvaring av elektricitet då Pikachu är en elektrisk pokémon. Kroppen är liten och otymplig med korta armar och korta ben. Svansen på denna pokémon skiljer sig drastiskt från andra då den är formad som en blixt, vid roten av svansen finns även en brun fläck.

När det kommer till könsfördelning så är 50% hanar och 50% honor. Denna Pokémon är ungefär 40 cm och väger 6 kilo. Dessa karaktärsdrag kommer att ändras i samband med Pikachus utveckling som sker när den använder en så kallad Thunder Stone. Den sista utvecklingen kallas för Raichu och är den sista av tre steg.