Gräs Pokémons

Pokémon av typen gräs tillhör en av de vanligaste att se runt om i spelet, då detta är en av de tre starttyper du kan välja mellan i spelets början. Tillsammans med de andra två starttyperna, eld och vatten så bildar det en perfekt triangulär relation mellan typerna. Att hitta denna typ är otroligt lätt och vanligt, det gäller att bara springa omkring i högt gräs så lär du stöta på ett flertal som är redo att strida.

Karaktärsdrag

Majoriteten av de grästyper vi ser i Pokémonuniversumet är baserade på växter och grönska från den verkliga världen, så som svampar, kaktusar och blommor. Många av de gräspokémon som existerar har även karaktärsdrag från typen gift, då detta är tänkt att reflektera alla de giftiga växter och blommor som mot människor kan vara giftiga eller farliga. Alla grästyper behöver nödvändigtvis inte se ut som en växt heller, utan det finns många gräspokémon som har drag så som djur, och ser ut som djur med grönska inkluderat i deras utseende. Det finns också vissa Pokémon av denna typ som är baserade eller inspirerade av mytologiska varelser från vårt universum som Tangela som är baserad på Medusa från den Grekiska mytologin.

Gräspokémon lutar ofta åt en mer passiv spelarstil när det kommer till att strida mot andra Pokémon då de har många attacker som sätter motståndaren i paralys eller får dem att somna. De kan även tömma sina motståndare på liv och attackerar ofta med saker så som löv, trä, solsken eller blomblad. Eftersom typen är kända för sitt passiva spelande så är det inte den ultimata typen att ta in i en strid då den är en av de 18 typer som har flest svagheter med hela 5 stycken. Dem är svaga när de möter en Pokémon av;

  • Insektstypen då insekter ofta äter växter
  • Eld då det lätt kan bränna växter
  • Flygande då många fåglar äter växter
  • Is då mycket i naturen dör vid vintertid
  • Gift då det kan representera föroreningar men även bekämpningsmedel

Den har dock inte bara svagheter utan denna typ har tre kända styrkor som effektivt hjälper dem i strid. Dem är starka mot marktypen då växter absorberar det som finns i marken, men även då det är i marken deras rötter sitter. Dem är också starka mot sten då rötterna kan krossa sten och vatten då växter absorberar vatten.

Pokémon av denna typ

Av alla Pokémon så är 98 stycken eller 12,22% av alla gräs till ett visst mån. Vi har dem som är fullt gräs så som Chikorita, Turtwig och Sunflora. De som primärt är av grästypen men kan ha inslag av andra typer, som Bulbasaur och Roselina. Sedan finns det även de som sekundärt har denna typen i sig, men som huvudsakligen är en annan typ som Celebi.