Pokémon Go

Succéspelet Pokémon Go är i allra högsta grad fortfarande levande. Många tror att det försvann snabbt efter releasen 2016, men spelet har fortfarande hundra tusentals spelare världen över. När spelet släpptes hade hela världen Pokémon-feber, nästan alla som ägde en smartphone tillbringade några intensiva veckor och månader med att jaga gulliga små monster i en parallellt digitalt universum.

Vad behövs för att spela?

För att spela Pokémon go behövs egentligen inget mer än en smartphone där appen är nedladdad, samt någon form av internetuppkoppling. Man går omkring i spelvärlden genom att röra på sig i den riktiga världen, detta är alltså inget spel man gör som stillasittande. Med tanke på detta är det bra att investera i en powerbank om man tänker spela mycket. På det sättet behöver man aldrig oroa sig för att batteriet tar slut. Om din telefon går sönder går det bra att logga in på pokémon-kontot på en annan telefon istället. Behöver du laga din telefon kan du snabbt och billigt laga iphone x och andra telefoner hos Gigamex. De löser alla problem fort och till ett bra pris så du kan fortsätta spela som vanligt snart igen.

Fem generationer Pokémon

Många undrar varför spelarna inte har tröttnat nu när det nästan gått fyra år sedan spelet lanserades. En stor anledning till detta är att det hela tiden kommer nya uppdateringar och förbättringar som gör att spelarna får något nytt att göra. Dessutom finns det i dagsläget hela fem generation Pokémon att fånga. Från början fanns bara första generationen, med 151 olika monster. Idag finns det alltså upp till generation fem, och över 600 olika figurer att samla på.

Spela mot varandra

En annan ny funktion i spelet är att man nu också kan spela emot varandra. När spelet först kom kunde man bara spela för sig själv samt slå ut andras figurer ur så kallade “gym” där man kunde fightas. Men sedan en tid tillbaka kan man även vara vänner med varandra i spelet och skicka presenter och byta Pokémon med varandra. Detta var en väldigt efterlängtad funktion hos alla spelare. Lite senare tillkom även en funktion där man har möjlighet att slåss mot varandra pokemon i ett PvP-läge. Samtidigt finns det fler battle-funktioner där man kan slåss mot bland annat team Rocket och Grunt.

Community Day och andra event

En annan rolig sak som skaparna Niantic har lanserat är olika sorters event. Det återkommande eventet Community Day får till exempel tusentals människor att samlas i köpcenter och parker en gång i månaden. Under ett par timmar är det nämligen extra stor chans att fånga en för dagen utvald Pokémon. En chans få vill missa, och därför vallfärdar folk till platser som i vanliga fall ses som Pokémon-täta. Utöver detta återkommer andra event årligen så som påsk- jul- och halloween-event.