Pokémon Go – Ett mobilspel för hela familjen

Mobilspelet Pokémon Go lanserades i juli 2016 och tog hela världen med storm. Allt från små barn till pensionärer var ute och jagade Pokémon i köpcentrum och parker. Sedan dess har hypen lagt sig något, men det är fortfarande ett roligt spel för hela familjen.

Leka ute tillsammans

Många föräldrar känner säkert igen sig i att det kan vara svårt att få med sig barnen ut på promenader. Med spelet Pokémon Go är det inga problem längre. Det enda som krävs är en smartphone av lite nyare modell, att installera appen och sedan är det bara att spela!

Barn idag känner liksom 90-talets ungar till figurerna från roliga pokemon leksaker och barnprogram. Att dessutom få fånga Pokémons i “riktiga livet” är helt perfekt.

Vuxna spelare är överrepresenterade

Man kan tro att det är en typisk barnlek att springa runt och fånga små söta monster genom mobilen. Men sanningen är att det är flest vuxna spelare idag, och har varit så enda sedan starten. För barnen har det gått lite mer i perioder, men många av de vuxna spelarna som började 2016 har spelat dagligen sedan dess.

Att som förälder tro att man kanske inte kommer ha roligt på “pokenaderna” är alltså inget att oroa sig över. Ni kommer garanterat att ha mycket kul ihop och upptäcka nya pokémons tillsammans!