Pokémonspelet som än idag lever vidare

Det är svårt att sätta fingret på orsaken till att Pokémon-franchisen har förblivit en sensation över hela världen i över två decennier. Kanske är det verkligen önskan att fånga dem alla. Kanske är det så att den grundläggande formeln, att bli den allra bästa tränaren, i stort sett har förblivit densamma sedan debuten på Game Boy.

Med en känsla av komfort och kännedom, tillsammans med tillräckligt med nya funktioner för att utvecklas, fortsätter Pokémon att attrahera spelarna, gamla som unga. Inget Pokémon-spel har varit något annat än av kvalitet, och alla har varit kommersiella framgångar. Pokémon är en av de sällsynta franchiserna som både barn och vuxna besätter. Idag kan Pokémon spelas på alla tänkbara konsoler. Det är inte en udda syn att se en vuxen människa idag med Iphone hörlurar fullt besatt av sitt Pokémon: Let’s Go på konsolen Nintendo Switch.

Dels på grund av nostalgi och delvis på grund av att dessa spel fortfarande är relevanta så spelas den första generationens Pokémon-spel, Red och Blue, fortfarande idag. Till denna dag har generation ett den bästa samlingen av Pokémon. De ursprungliga 151 kommer aldrig att glömmas och inte heller Ashs första äventyr. Från öppningsstunderna i Pallet Town till att välja din första Pokémon till att samla på sig gymmärken och besegra Elite Four, Pokémon Red and Blue känns bara rätt.