Suicune

Suicune är en legendarisk vattenpokémon, som utöver att vara legendarisk även är del av den Legendariska Best trion som är under ledning av Ho-Oh. Suicune är även maskoten för spelet Pokémon Crystal.

Utseende och karaktärsdrag

Suicune går på alla fyra ben och kan liknas en slags hund. Kroppen är i en ljusblå färg med vita romber utspridda på kroppens sidor. Bröstet är vitt liksom de bandliknande svansar som svävar omkring kroppen, med utgångsläge från ryggens slut. Mitt på huvudet finns en akvamarin kristall i formen av ett hexagram, och bakom denna vackra huvudbonad så finner vi en lång flygande lila man. av tjock och len päls.

Det finns en av dessa pokémon att fånga i varje spel, från och med generation 2. I Pokémon FireRed och LeafGreen som finns det möjlighet att se Suicune springa runt i Kanto om spelaren skulle startat spelet med en Charmander samt slagit Elite Four. Den ska också bara otroligt svår att fånga då den lätt flyr om man inte skulle använda en Pokémon som kan till exempel skugga den. Efter detta så kommer den dyka upp vid level 50 runt vattendrag i spelet.